OHMYGOSSIP – Et sinu nurruv kiisuke on loomult isepäine ja uhke loom teab pea iga kassisõber, ent siin toome välja kaheksa üllatavat fakti, mis paljudele kiisuomanikelegi võib üllatusena tulla.

1. Sugugi mitte kõik kassid ei karda vett – leidub kasse, kellele meeldib vesi suisa niivõrd, et nad kasutaksid iga võimalust, et teha üks kosutav suplus. Kõige veelembelisemad tõud on türgi angoora, maine coon, ameerika bobtail ja ameerika lühikarvaline kass.
2. Kassid on osavad manipuleerijad – et saada kätte oma lemmikpala võib kass end vastu jalgu hõõruda, ettevaatlikult käpaga torkida või kurvahäälselt mjauguda.
3. Teadlased on teinud kindlaks, et ka kassid näevad und. Neil on sarnaselt inimestele REM-une faas, mil on märgata magava looma kiiret silmalaugude liikumist.
4. Šokolaadis sisalduvad stimulandid teobromiin ja kofeiin mõjuvad kasside närvisüsteemile  ja südametegevusele halvasti, seetõttu ärge seda maiust oma lemmikloomale andke.
5. Vaatamata paksule karvkattele taluvad kassid üsna hästi kuumust, kui kassil on palav, higistab ta ainult käppade kaudu.
6. Kassid on kaugenägelikud. Seda, mis on otse nende nina all, kassid nii hästi ei näe. Õnneks on neil aga vurrud, mis annavad lähedal asuvate esemete kohta infot.
7. Kass magavad 2/3 oma elust. Öeldakse, et kass võib magada kuni 18 tundi ööpäevas. Kesmiselt magavad kassid 13 tundi ööpäevas.
8. Kassidel pole rangluid, just see võimaldab neil ka kõige väiksematest kohtadest läbi ronida. Enne läbipugemist hindab kass olukorda kõigepealt vurrudega. Kui vurrud mahuvad läbi, mahuvad ka pea ja kere.