OHMYGOSSIP — Miss Plus Size Finland Marjaana Lehtinen ütles intervjuus Iltalehtile, et tahab olla eeskuju, et naine ei pea olema suuruses 36 selleks, et olla enesekindel, kaunis ja sportlik. Enne teise lapse sündi kaalus praegu 34-aastane Lehtinen 169 kilo. Siis, kuus aastat tagasi kaalus ta rohkem kui kunagi varem. Seljataga oli loendamatu hulk imedieete ja kaalujälgimisi. Lisandus kinnisidee, et elu saab olla täisväärtuslik ainult saledana.

Nüüd tunnistab Marjaana, et hakkas kaalus alla võtma siis, kui lõpetas igasuguse kaalujälgimise. Varem oli nii, et mida rohkem ta pingutas, seda kehvem tulemus kokkuvõttes oli. Nüüd kaalub naine 93 kilo. Kaaluindeksi järgi on ta endiselt ülekaalus, aga sel pole Marjaana jaoks enam mingit tähendust. Ta tunneb end paremini kui kunagi varem – seda nii sees- kui välispidiselt.

Marjaanal tuvastati 2013. aastal tsöliaakia ja ta hakkas seda arvestades teistmoodi toituma. Samal ajal hakkas ta spordisaalis trenni tegema ja innustus sellest kohe. Kaal hakkas märkamatult langema.

Marjaana edusammud said kuhjaga tasutud kaks nädalat tagasi, kui ta krooniti Soome esimeseks pluss-suuruses missiks. Enne seda ei uskunud ta, et üldse pääseb poolfinaali. Finaali pääsenud kümne naise seas esikoha saavutamisest ei osanud ta isegi unistada.

Ent nii juhtus, et Marjaana võitis selle konkursi, milles otsiti sportlikku ja kurvikat naist. Kaasa aitas sisemine ilu: Marjaana on enesekindel, avatud ja positiivne.

Marjaana on olnud suure kondiga lapsest saadik. Teda on koolis kaalu pärast narritud ja kogukaid inimesi peetakse sageli rumalateks. Marjaana tunnistab, et temalgi on päevi, kui rippuvad rinnad ja tselluliit teda häirivad. Kõigil on elus ebakindluse hetki. Küsimus on pigem selles, kas lasta sel ebakindlusel oma elu üle valitseda või osatakse tseluliidi kõrval keskenduda sellele, mis elus oluline.

Marjaana on lõpetanud „oleksid” ja annab endale aru, et temast ei saa kunagi nr 36 naist, kel on kõht nagu pesulaud. Aga seda ta ei soovigi. Ausalt öeldes armastab ta kurve. Ta treenib usinasti spordisaalis, on lihaseline, tugev ja terve, kuigi ei näe välja nagu fitness-sportlane.

Aeg näitab, kas Marjaanast tuleb samasugune naine kui Ashley Graham, kellest on saanud kurvikate naiste eestkõneleja. Eeldusi Marjaanal selleks on. Teistele soovitab ta lõpetada igavesti kestev kaalujälgimine. Pigem tuleks leida elus tasakaal  ja mõni liikumisega seotud ala, mis meeldib.

Marjaana soovitused enesetunde parandamiseks:

  1. Tunnista oma nõrkusi ja keskendu tugevustele
  2. Ära peida end riietega, nagu paneksid selga koti
  3. Enesekindluse saavutamiseks pead olema avatud
  4. Ära end kunagi haletse, vaid kiida end ja naerata
  5. Naera enda üle
  6. Ära mõtle „oleksite” peale, vaid naudi praegust hetke
  7. Ole sina ise. Seda märgatakse kohe, kui sa seda pole
  8. Lähene asjadele positiivselt. See teeb elamise lihtsamaks
  9. Naeratus on kauneim meik. Naeratus on aken, kust näed, kas süda on kodus

 

Avafoto: “Miss Plus Size Finland” Marjaana Lehtinen (Facebook)
Allikas: Eestinen.fi

Loe kõiki OHMYGOSSIP´i uudiseid SIIT