OHMYGOSSIP – Kaunis ja töökas Charlene Rennit elab juba kuus aastat Araabia Ühendemiraatides ning on sealse elu-oluga väga rahul. Räägime Charlene´ga elust Dubais ja Abu Dhabis, kahe linna erinevustest ning usust. Lisaks paljastab kaunitar Ohmygossip.ee´le, et täna seob teda UAE-ga veel lisaks tööle ka armastus. “Armastus polnud siiani köitnud, aga see muutus kuu aega tagasi – hetkel ma siit ei koliks, kuna suhte teine pool elab hetkel siin. Tulevik on otse loomulikult lahtine, aga arvan et ka tema jääb siia veel pikemaks ajaks,” ütleb Charlene.

Charlene Rennit, kaua te juba Eestist ära olete ning kas on veel üldse plaani Eestisse elama tulla?
Novembri algul sai mul 6-aastat UAE-s. Sellest esimesed 5 elasin Abu Dhabis, siis aasta Dubais ja nüüd suve lõpul kolisin Abu Dhabisse tagasi. Leian selle Emiraadi palju kodusema ning ka ärilises plaanis suurema potensiaaliga.

Mis teid araabiamaades köidab – ilm, raha, võimalused, armastus?
Ei saa öelda, et mind araabiamaad köidaks. Köidab UAE, suuremat üldistust kindlasti teha ei saa ja isegi UAE-siseselt olen ma väga poolehoidev Abu Dhabile. Teistes emiraatides ma end koduselt ei tunne. Ilm on loomulikult hea ja soe, rahalises mõttes kulub siin meeletult, seega mingitest kullamägedest ei räägi – olenevalt eluviisist, ma ilmselt naudin igapäevaelu rohkem kui kõrvalepanemist ja kogumist – elu on siin mugav, tõsi ta on. Võimalused köidavad kindlasti – need on piiramatud kui ka avatus kõige uue arendamisel ja vastuvõtlikkus, võimaluste maa on ta kindlasti ja see, et mistahes sektoris arendamisel mingeid piire pole ja ressursid on saadaval, annab vaid tegutsemistahet ja motivatsiooni juurde. Armastus polnud siiani köitnud, aga see muutus kuu aega tagasi – hetkel ma siit ei koliks, kuna suhte teine pool elab hetkel siin. Tulevik on otse loomulikult lahtine, aga arvan et ka tema jääb siia veel pikemaks ajaks.

Olete elanud nii Araabia Ühendemiraatide pealinnas Abu Dhabis kui Araabia Ühendemiraatidesse kuuluvas suurimas Pärsia lahe ääres asuvas Dubais. Mis on nende kahe linna suurimad erinevused ning kuidas kirjeldaksite kummagi elu-olu.
Dubai on üks suur miraaz. Kõigil on seal oma “personal agenda“, mingit sügavamat sidet ma selle linnaga ei tunne, ühtlasi ei poolda ma sealset eluviisi, palju pealiskaudsust ning kahepalgelisust. Samas on neil ka väga tänuväärseid projekte, nagu näiteks Dubai Future, kui nad tahavad, siis tehakse asju väga kiiresti, kahjuks tihtipeale läbimõeldamatult. Sustainability (jätkusuutlikkus – toim.) on märksõna mille poole püüelda. Ka ärilises mõttes rohkem juttu kui tegu, finantseerimisest rääkimata. Lihtsalt pole minu linn, rohkem polegi vaja selgitada, kodutunnet mul seal ei tekkinud, aga käin nädalas korra ja töötan sellegipoolest Dubaiga tihedas koostöös. Abu Dhabis on taevas sinisem ja liiv valgem ja kõik pole tehis – see sobib mulle märksa rohkem. Lisaks privaatsus, vaikus ja aastate jooksul kujunenud sõbrad, pered, Dubai oli puhtalt töökogemus ja business-iks jääb ka edaspidi. Austan Abu Dhabi arengut ja kultuuripealinnaks saamise visiooni.


Charlene Rennit väisamas Abu Dhabi Formula F1 Grand Prix´i. Foto: Erakogu (avaldamiseks vaid Ohmygossip.ee´s)

Kui palju olete nende aastate jooksul araabia keelt omandanud?
Kahjuks mitte palju. Elementaarset kõnekeelt oskan, sellega piirdub. Inglise keel on siin siiski ärikeeleks.

Usu kohta tavaliselt ei küsita, ent kas olete usklik ning kuidas on elada väljapoolt vaadates tugevalt usklikus Araabias? Kust jooksevad need piirid, mille vastu kindlasti ei või eksida? Kuidas käitub üks vallaline naine üksi Araabiamaal, et “sulanduda massi” ning mitte tekitada ebameeldivaid olukordi?
Mina pole veel oma usku leidnud, kui, siis ehk mõjutab seda tulevane mees, selles osas olen vastuvõtlik, muidu vajadust ei näe. Siin on “full tolerance” ühiskond. Ma ei ela ei Saudi Araabias ega Põhja Aafrikas, kus ühiskond on sügavalt usklik. Austada tuleb iseennast, sellega austad ka teisi – muud trikki siin pole. Nii vallalise kui suhtes olevana pole minul probleeme tekkinud, ebameeldiv tähelepanu on tugevas seoses omaenda käitumise ja eksponeerimisega.


Charlene Rennit. Foto: Erakogu

Vaata ka:
Charlene Rennit Ohmygossip.ee’le: Nädalavahetustel kaotan kogu elektroonika enda kõrvalt
OHMYGOSSIP – “Selles osas olen ma totaalne disaster,” kirjeldab Charlene Rennit Ohmygossip.ee’le oma suhet tervisliku ümbrusega — seda õhkkonda tema Dubai kodus lihtsalt loodud pole.  “Mul on juhtmed alati seinas, arvuti – arvutid on sees, mobiilid padja all,” räägib naine, et elektroonika ümbritseb koos oma energiaväljadega teda igal sammul.

Charlene Rennit Ohmygossip.ee’le: Oma elu sätin vaid südamehääle järgi
OHMYGOSSIP – Charlene Rennit on noor ja edukas Abu Dhabis karjääri tegev eestlanna. Ohmygossip.ee otsustas uurida, mis määral tubli naise elus mängivad rolli sodiaagimärgid, ning kas vahel sätib ta oma elu ka tähemärkide või horoskoobi järgi.

Charlene Rennit Ohmygossip.ee’le: Kui enamus naistel kulub palk shoppamisele, siis mul pigem heale veinile ja söögile
OHMYGOSSIP – “Kui enamus naistel kulub palk shoppamisele, siis mul pigem heale veinile ja söögile – nii on alati olnud. Selleks ma krt nii palju tööd ju teengi, et endale lubada mida iganes,” räägib Abu Dhabis elav särtsakas Charlene Rennit Ohmygossip.ee’le.

TUBLI NAINE! Charlene Rennit tegi Abu Dhabis hiiglasliku karjäärihüppe
OHMYGOSSIP – Tubli ja töökas Charlene Rennit on aastaid elanud Araabia Ühendemiraatides ning tänaseks on end seal väga ilusti ja edukalt sisse seadnud. Kaunis naine räägib Ohmygossip.ee’le, et võttis hilkuti suure karjääririski ning tänu selle õnnestumisele on hetkel oma unistuste töö peal.

Save