OHMYGOSSIP – Tallinna linnahalli rekonstrueerimise projekt näeb ette moodsat konverentsikeskust, tipptasemel kontserdisaali ning mereäärset äripinda. Rekonstrueerimine maksab ligi 100 miljonit eurot ning ehitustööd algavad ilmselt 2018. aastal.

Projekti lähteülesande koostanud arhitekt Indrek Tiigi sõnul jaotatakse linnahall kolmeks erinevaks osaks – moodne konverentsikeskus, kontserdisaal ning merepoolne osa.

Tallinna abilinnapea Taavi Aas ütles, et kolme osa projekteerimine ja ehitus algavad siiski üheaegselt ning peaks ideaalis valmima 2019. aastal.

Arhitekt Tiigi ütleb, et halvas seisus jäähalli lammutamiseks on luba ja selle asemele on kavandatud konverentsikeskus koos eriotstarbeliste saalidega. Tiigi sõnul ehitatakse jäähall uuesti üles arvestades muinsuskaitse nõudeid ja sealne konverentsikeskus mahutaks kuni 2500 inimest. Keskusesse ehitatakse 12 konverentsisaali, kinosaal ning “black-box” tüüpi teatrisaal. Konverentsikeskuse läheb hinnanguliselt maksma 27,5 miljonit eurot.

Jäähalli katusele tuleb ehk kõige suurem väline muutus, klaasist ehitis, mida oleks võimalik teisaldada. Konstruktsioon võimaldaks hoone katusel korraldada üritusi, kuid ei piiraks inimeste liikumisvabadust, sest kogu linnahalli pealne on avalik ruum. Kuna linnahall on muinsuskaitse all, siis lubatakse, et väliselt väga midagi ei muutugi.

Linnahalli kontsertsaali ehitatakse muudetava suurusega lava, et oleks võimalik korraldada erineva iseloomuga üritusi ning kontserte. Istekohti oleks seal enam kui 3500. Saali ehituseks kulub 46,5 miljonit. Lavatehnikale on planeeritud kulutada Tiigi sõnul umbes 20 miljonit eurot.

Linnahalli merepoolne osa rekonstrueeritakse võimalikult originaalilähedaselt ning sealne sadam ei koli kusagile. “Meie eesmärk oleks see, et seal oleks äri- ja teeninduspinnad. Oleme arvestanud sellega, et sadam jääb sinna sisse,“ selgitab arhitekt. Merepoolse osa maksumus on hinnanguliselt 3,1 miljonit eurot.

Tallinna abilinnapea Taavi Aas on arvestatud, et Tallinna linnahalli rekonstrueerimiseks eraldab riik 40 miljonit eurot, kuid ülejäänud rahastuse saamise kohta pole veel kindlaid kokkuleppeid tehtud.