OHMYGOSSIP — Enamik meist veedavad kogu oma elu üritades olla keegi teine või miski muu. Meile õpetatakse juba väga noorelt maailmas ringi vaatama, teisi jäljendama, otsustamaks, mis on hea, täiuslik ja õige, vahendab worldlifestyle.com.

Kas sa oled vaadanud, kelle teekonda sa järgid? Kas enda või kellegi teise oma? Oled sa kunagi mõtisklenud, millist elu sa tegelikult sooviksid elada? Sa ei pea ronima iga mäe tippu, et oma teekonda leida. Alljärgnevalt leiate neli Dr. Dain Heer´i jagatud nippi, kuidas leida tee, mis on just teie jaoks õige.

1. Lõpeta olemast täiuslik, õige ja hea
Idealism tähendab pidevat hinnangute andmist. Mis siis, kui selles pole midagi ideaalset? Mis siis, kui sa ei pea üritama olla nii “õige”, sest sul ei ole tegelikult midagi viga? Üks kõige dünaamilisemaid viise enese muutmiseks on lõpetada endale hinnangute andmine. Selle asemel, et pidevalt küsida “Mis mul viga on?”, küsi “Mis minu juures nii õiget on, et ma sellest praegu aru ei saa?” või “Kui ma loon enda soovitud elu, mida ma nüüd kohe valiksin?” ja vaata, mis juhtuma hakkab!

2. Lõpeta inimestele meelejärgi olemine või muretsemine hinnangute pärast, mida nad su suunas osutavad
Kas sa oled inimene, kes soovib teistele meeltmööda olla? Kas teed alati valikuid teiste vajaduste ja soovide järgi? Kas sa muretsed, mida teised sinust mõtlevad? Kui sa oleksid praegu lihtsalt sina ja valiksid ainult enda jaoks, siis millise valiku sa teeksid? Enda jaoks valimine ei tähenda kellegi vastu olemist. See tähendab, et sa lisad ennast iseenda ellu juurde. Kui hindad enda õnnetunnet rohkem, kui teiste hinnanguid, tekibki rohkem ruumi nendele valikutele, mida sa tegelikult teha soovid.

3. Ole iseenda eest tänulik
Mis siis, kui sa oledki just sellisena kingitus maailmale? Mis oleks, kui sa ei peaks enam kunagi kellelegi end tõestama? Kirjuta üles vähemalt 3 asja, mille eest sa iga päev tänulik oled ja lase tänulikkuse tundel oma elus kasvada. Tänulikkus on lihtne tunne, aga selle eest võimas, mis lülitab automaatselt välja hinnangute andmise, et sa saaksid ennast täielikult nautida – vahet pole, mida teised arvavad!

4. Avasta, mida sa tõeliselt oma ellu soovid ja järgi seda, ükskõik, mis ka ei juhtuks!
Kui sul on tunne, et sul pole õrna aimugi, mida sa oma ellu praegu soovid, siis sellest pole midagi – nüüd on ideaalne aeg teada saada. Hakka endalt iga päev küsima “Kui ma saaksin oma ellu luua ükskõik mida, siis mis see oleks?”, “Mida ma elult tõeliselt ihkan?”, “Mida ma armastan teha?”, “Mis muudab mind õnnelikuks?”
Maailm vajab kõige enam õnnelikke inimesi! Kasuta neid küsimusi, et saada aimu, millist elu sa võiksid kogeda. Seejärel järgi oma valikuid, mis sarnanevad kõige rohkem sellele soovitud energiale. Seda tehes liigud suunas, kuhu soovidki minna, isegi siis, kui sa pole päris kindel, mida sa elult soovid.

Mis siis, kui tegelikult on rohkem radasid, mida luua? Mis oleks, kui tegelikult on lõpmatu hulk võimalusi, mille hulgast saad valida ning see oleks alati lõbus ja tore? Selle kõige käigus leiad imelise ja ainulaadse iseenda, mis erineb totaalselt sellest, kes varem olla püüdsid. Mis siis, kui see joovastav rõõm tuleneb elust enesest mida elad, mitte nende mägede otsast, mida vallutada püüad?

Avafoto on illustreeriv: Ohmygossip Couture/ Mika Pulkkinen