OHMYGOSSIP — Lembit Öpik on vastuoluline mees. Ta on kuulsa eesti astronoomi lapselaps ja ainus eestlane, kes kuulunud Briti parlamenti. Samas on ta osalenud wrestling´u matšis, “Robinsonides”, püüdnud läbi lüüa koomikuna, kurameerinud poptähega ning olnud üldse tabloidide püsikangelane. Fakt on see, et 51-aastane Öpik on kõige kuulsam väliseesti poliitik. Kohalikud poliitikud hoidke alt – intervjuus “Pealtnägijale” tunnistas ta, et kaalub esiisade maale naasmist.

Ligi 30 aastat Briti poliitikas, 13 aastat parlamendis ja alaline figureerimine pressis on teinud 51-astasest Öpikust ilmselt kõige tuntuma väliseesti poliitiku. Ja ta ise teab seda. “Paistab mulle, et inimesed tunnevad mind, igaüks ei arva, et ma olen mingisugune hero, mõned on minu vastu, aga üldiselt nad tahavad minuga rääkida.”

Poliitikas oli Öpiku tippaeg nullindate keskel, mil ta oli liberaaldemokraatide Walesi tiiva liider, kandideeris erakonna esimeheks ja oli õhkõrn võimalus, et temast saab Londoni linnapea. Koha napsas hoopis praegune Briti välisminister Boris Johnson, kes on samuti tuntud poliitiline sõumees. Öpik tunnistab, et tema suhe kollase meediaga on sümbiootiline, aga alati pole selge, kes rohkem kasu saab.

“Mul kunagi ei ole olnud plaani, et celebrity olla. Mida see isegi tähendab, celebrity – see tähendab, et minu elu on minu kuulsusest ehitatud. Kas see on huvitav? Mulle mitte. See pole filosoofiliselt huvitav, ja see õieti ei aita seda maailma edasi. Mõnele on see küllalt, mulle mitte.”

Avafoto: Lembit Öpik (Väljavõte ETV saatest)
Allikas: menu.err.ee
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT

Save