OHMYGOSSIP — Võlukingad kandis 80 aastat tagasi kuulsaks filmis Dorothyt kehastanud Judy Garland ning punastest jalavarjudest on saanud Washingtonis asuvas muuseumis üks tõmbenumbritest. Paraku on aeg oma töö teinud ning rubiinpunased kingad on muutunud näotult pruuniks, vahendas BBC. 

“See paar rubiinpunaseid kingi kuulub tegelikult Ameerika rahvale ja me kutsusime inimesi nende taastamist toetama, et nad saaksid meiega sel teekonnal kaasa lüüa ja aidata kingadel ka järgnevatele põlvkondadele rõõmu valmistada,” ütles muuseumi esindaja Melinda Machado. Kingad koosnevad rohkem kui kümnest erinevast materjalist ning värvikiht on kulunud valguse ja õhuniiskuse koostöös. “Me peame läbi viima mitmeid analüüse, et jõuda selgusele, milline taastamisviis sobiks erinevate materjalidega,” selgitas Machado.

Raha kingade taastamiseks kogutakse ühisrahastusplatvormis Kickstarter, kus eilse seisuga oli kogunenud juba 80 000 dollarit. Muuseumi eesmärgiks on kokku saada 300 000 dollarit. Tulevikus loodetakse kuulsad kingad välja panna Ameerika popkultuuri näitusele, mis jõuab avalikkuse ette 2018. aastal.

Allikas: menu.err.ee
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT