OHMYGOSSIP — Esmaspäevast alates toimetavad installatsioonikunstnikud Tartu linnaruumis, sest käivad ettevalmistused valguskunsti installeerimiseks linnaaruumi ja toimuvad arhitektuurse valgusdisaini töötoad. Osalejaid on lisaks Eestist ka Venemaalt, Egiptusest ja isegi Iraanist.

Arhitektuurse valgusdisaini töötubade valguslahenduste ja linnaruumi installatsioonidest moodustuv valgustelg avatakse publikule reedel, 21. oktoobril kell 21.00 Tartu Uues Teatris piduliku avatseremoonia ja audiovisuaalse etteastega Mick Pedaja ja VJ Alyona Movko poolt. Valgustelg, mis kulgeb trajektooril Tartu ülikooli ajaloo muuseum-Toomemägi-Raekoja plats-Emajõgi/Kaarsild-Tartu linnamuuseum, on külastajatele avatud 23. oktoobri keskööni. Igal õhtul toimuvad ka giidituurid.

TAVA pöörab suurt tähelepanu valgusharidusele, sellel nädalal leiavad aset veel järgmised töötoad:

Neljapäev, 21.10. teeb ÅF Lighting’i juht Allan Ruberg sissejuhatuse avaliku ruumi kasutajakeskse valgustamise teemasse ja räägib õnnestunud üldplaneeringute võtmekohtadest. Oodatud on avaliku sektori esindajad ja teised huvilised. Veel on mõned vabad kohad.
Reede, 22.10. tutvustavad Varvara Guljaeva ja Mar Canet Sola, kuidas saab valguse värvi kontrollida ning komponeerida, et luua animatsioone, mustreid, pilte ja palju muud. Interaktiivse valguse labori töötuppa enam registreerida ei saa.
Reede ja laupäev, 22.-23.10 toimub Gerilja-valgustuse töötuba ja ühisaktsioon. Osavõtt on tasuta ja oodatud on ka lapsed, kes tahaksid ema-isaga linnaruumis midagi põnevat teha. Gerilja-valgustus on vabavaralisel kontseptsioonil põhinev ühisaktsioon avalikus linnaruumis, mille sisuks on suurepärase valgustusega maagiliste hetkede loomine, et näidata, kui suur võim on valgusel ruumi kujundajana.

Veel on võimalik registreeruda Aparaaditehases reedel, 21. oktoobril kell 9.00 algavale rahvusvahelisele valgudisaini konverentsile ja valgusmessile.

Jätkub festivali näitus “Tõotatud valgus”. Teine osa avatakse neljapäeval, 20.10. kell 18.00 Tartu Kunstimajas. Tegu on rahvusvahelise grupinäitusega, kus osalevad Anna Salmane ja Krišs Salmanis, Bence György Pálinkás, Berat Is??k, David Kellner, Diana Tamane, Matija Plevnik, Rapolas Valiukevic?ius ja Aukstasis Moxlas ning Terje Toomistu. Eelmisel nädalal Tartu kõrgema kunstikooli galeriis Noorus avatud Jevgeni Zolotko installatsiooni “Alus (I)” saab külastada kuni 29. oktoobrini.
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT