OHMYGOSSIP — 14. oktoobril jõudis kinodesse Mart Kivastiku uus film “Õnn tuleb magades”, kus astuvad üles Katariina Unt, Ivo Uukkivi ning Ita Ever. “OP” uuris kirjanik Peeter Sauterilt, kuidas talle film meeldis.

Peeter Sauter tõdes “OPis”, et Mart Kivastik ei üritagi teha filme, mis jõuaksid suurtele filmifestivalidele. “Ta teeb rahulikult enda Tartu värki, isegi tema koer on filmis,” selgitas Sauter ja tõdes, et kuigi Kivastiku filmides jooksevad tihti läbi motiivikordused, siis teda see ei häiri. “Meil on tohutult palju filme ja raamatuid ehk on ruumi teha rahulikult oma asja ja jääda endale truuks,” nentis ta ja võrdles Kivastikku Andrus Kivirähaga, kes ei proovi tema arvates samuti maailma parimat romaani kirjutada.

“Kui filmi pealkiri on “Õnn tuleb magades”, siis tegi see film siiski ka mind õnnelikuks,” ütles Peeter Sauter ning arutles, et ilmselt ei saa Kivastiku uus teos nii populaarseks kui “Klassikokkutulek”. “Sellel filmil ei olnud ka midagi viga, aga “Õnn tuleb magades” on siiram ja vahetum, ta ei ole konstrueeriv,” leidis kirjanik ja ütles, et kui keegi teeks kunagi “Kevade” uuesti, siis võiks see olla olla just Mart Kivastik.

Vaata ka filmi “Õnn tuleb magades” treilerit:

 

Allikas: menu.err.ee
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT

Save