OHMYGOSSIP  — Paljud on kannatanud üleliia armukadeda või tõrjuva kaaslase käes. Alljärgnevas saad lugeda, miks üks või teine on oma kallima maha jätnud või kuidas ise suhtes olles käitunud, vahendab Iltalehti.

32-aastane naine, kirjutab:
Endine poiss-sõber oli mu peale väga armukade. Kui olin mehe meelest liiga kaua trennis, siis see tähendas, et mul on keegi teine, kellega teda petan. Kui ma ei vastanud ta sõnumile 5 minuti jooksul, hakkas ta helistama ja ette kujutlema, millega ma tegelen, et talle vastata ei saa.
Kui olin voodipesu vahetanud sellel ajal, kui tema oli tööl, arvas ta, et petan teda. Olin tollal kodune ema ja mees alati tegi enda meelest nalja “teadagi, et sul käivad mehed siin”. Koduemana meikisin end vähe ja kui meikisingi, siis tähendas see tema meelest seda, et mul on salaarmuke.

Mees rannikult, kirjutab:
Elasin kümme aastat suhtes, kus mina olin alati kohutavalt paha. Tean, mis tunde see tekitab, kui teine osapool sind maha teeb. Ta ei ole sinust, sinu arvamustest ja sinu elust huvitunud.

Elu nullist, kirjutab:
Endine kaaslane oli tõeliselt enesekeskne. Majanduslik kuritarvitamine kestis kogu suhte ja kõige huvitavam oli see, et ma ei saanud ise kasutada enda raha. Ka riideid ei saanud ma ise osta, kaaslane ostis need mulle ise valmis. Tuttavatega ei saanud kohtuda, eriti veel, kui need olid vastassoost. Ainult kaaslase sõbrad olid aksepteeritavad.

Feministi mees, kirjutab:
Mu emand on surunud mind nurka, kus ma nüüd kükitangi. Ta korraldas minu karjääriasjad nii, et mind lasti lahti ja tegi nii, et mul ei tekkinud ühtegi võimalust proovida ettevõtja karjääri, ta ei lasknud mul suhelda isegi endiste töökaaslastega. Sõpradeks kõlbavad vaid tema sõbrad. Isiklikest hobidest olen loobunud, saan teha kõike ainult koos perega. Koduga seotud asjades ei ole mul sõnaõigust.

Väike My, kirjutab:
Ex kritiseeris pidevalt mu kehakaalu. Kui hakkasin jooksmisega tegelema, alustas kurtmist, et ma ei veeda temaga enam piisavalt aega koos. Lõpetasin jooksmas käimise ja taas hakkas minu kehakaalu üle tögamine. Need harvad korrad, kui käisin teistega väljas, ajas teda pahaseks. Tänitamine kestis pärast minu päeva. Kaebles, et mul tundub teistega lõbusam olevat. Kui lõpetasin teistega väljas käimise, imestas ta, et miks.
Kui mul oli muresid, ei saanud ma neid temaga jagada, sest “mõttetu nutta selliste asjade pärast”.

Piirid igal pool, kirjutab:
Olen olnud varsti 50 aastat suhtes ja väga raske on olnud. Olen pidanud oma õiguste eest palju võitlema ja ka pikaajaliselt seetõttu haigestunud olema. Nüüd on juba kergem, aga meil ei ole mingit lähedust.
Mees on väga madala enesehinnanguga, millest ongi kõik raskused alanud. Nüüd vanemana on ta endale tunnistanud, et ta lihtsalt ei saa ilma minuta hakkama ja on rahulikumaks muutunud.
Mitte kellelgi ei tasu sellises suhtes olla nagu mina olen olnud.

Kas olen enesehaletseja, kirjutab:
Tihti mõtlen, et tegemist on enesehaletsusega või mõne muu lapsepõlves seotud asjaga, mille tõttu käitun igas suhtes sarnaselt. Viimased 2 aastat on olnud kõige hullemad. Ta andis mulle suhte alguses igati mõista, et on varasemates suhetes petnud ja jäi juba suhte alguses naistega vahele.
Kui ta tuli töölt, uurisin ma ta telefoni läbi, kus olid tavaliselt smsid, internetiajalugu, kõnelogi, Facebook, e-mail. Ta ei jäänud kunagi enam vahele, kui ainult see üks kord suhte alguses, aga minu ebakindlus aina kasvas ja armukadedus ning kontrollimine suurenes aegamööda. Ma muutusin ta suhtes lõpuks vaimselt vägivaldseks. Ma teadsin koguaeg, et olen piirid ületanud, aga ei saanud sinna midagi teha. Teadsin, et vajan ravi, kuna see pole enam normaalne. Nüüd ei julge ma enam suhtesse astuda, kuna kardan, et see sama kordub minuga, isegi, kui teine ei anna põhjust.

 

Avafoto on illustreeriv (OHMYGOSSIP)