OHMYGOSSIP — Täna avaldab Ohmygossip.ee rubriigile “Lugemiselamus – 5 raamatut, mis muutsid mu elu” oma lemmikud Kiirlugemiskooli mälutreener Tauri Tallermaa!

Minu taasiseseisvumise (periood, millal jälle lugema õppisin ehk siis viimased u 20 aastat) aja 5 raamatut, mis panid mind lihtsate tõdedesse uue pilguga vaatama:

1. Zig Ziglari “Müügisaladused“. See raamat sattus mu kätte täpselt õigel hetkel. Ahmisin selle sisse ühel tööreisil ja kõige suuremaks kasuks, lisaks kõigele sellele, mis ma müügitööks vajalikku sealt sain, pean seda, et sain aru, kui suur väärtus on raamatutel ja lugemisel. Kui tollal veel arvasin, et tööks vajaliku kasu saab ainult erialastest raamatutest, siis hiljem olen mõistnud, et tegelikult pole vahet. Peaasi, et inimene võtab endale aja astuda korraks oma igapäevaelurajast välja ja vaataks enda tegemisi korraks kõrvalt. Nii mõnedki vead tulevad välja ja kui hästi läheb, siis võid oma elus isegi midagi muuta!

2. Richard Kochi “80:20 printsiip“. Kui Itaalia majandusteadlane Vilfredo Pareto tuli 1896.a välja loogikaga, et majanduses tekib 80% efektist 20% põhjustest, siis Koch arendas seda mõtet edasi. Kõik siin ilmas on viltu. Kunagi ei ole kõik 100% ega 50:50. Alati on kõik veidi kaldus. Olen selle mõtte omaks võtnud ja saanud pidevalt kinnitust selle kehtimisele.

3. Albert Gray “Edu ühisnimetaja“. Edukus on väga lihtne. Lihtsalt tuleb oma tegemistes olla järjepidev ja ükskord tuleb edu niikuinii. Tuleb muuta harjumuseks ka need tegemised, mida teha ei meeldi. Isegi edukatele ei meeldi. Sellepärast nad edukad ongi …

4. Dominic O’Brien “Learn to Remember“. Selle raamatu puhul on vist olulisem isegi see, et pärast selle raamatu lugemist (sellest on ka nüüd eesti keelne versioon “Õpime meelde jätma” ja raamat iseenesest on väga lihtne) õnnestus autori endaga Londonis kohtuda ning sealt sai alguse minu mälutreeneri karjäär.

5. Jaroslav Hašek “Vahva sõduri Švejki seiklused ilmasõja kestel“. Ma arvan, et ma olen üks paljudest neist, kes on palju sellest raamatust kuulnud, aga pole suutnud seda läbi lugeda. Ja see on mind õpetanud, et loe ikka seda, mida sa ise tahad, mitte mida teised heaks arvavad.

Avafoto: Tauri Tallermaa (Liis Treimann/Scanpix)

Vaadake ka teisi artikleid rubriigist “Lugemiselamus”!

Save

Save