“Minul ei ole plaani ega ambitsiooni kandideerida, sest olen piisavalt teadlik, et mitte võtta vastutust teiste inimeste eest ja olla kõige targem, et mina tean kuidas inimesed elama peavad. Olen võibolla liiga rumal ja kaastundlik sellisteks otsusteks. See ei tähenda, et ma ei ütleks välja seda mida mõtlen või millest unistan,” ütleb muusik Karl Madis Ohmygossip.ee’le.

Karl Madis, mida meeldivat ja ebameeldivat meenutaksite eelmisest aastast?
Möödunud aasta kõige ebameeldivam osa on seotud maailma poliitikaga. Ukraina sündmused on äärmiselt traagilised ja ohtlikud. Meeldivam osa aga see, et Eestis on rahu ja lootus, et see nii jääb.

Milline on teie soov käesolevaks aastaks?

Kõige suurem soov on, et suudetakse saavutada rahu Ukrainas. Midagi vähemat pole enam mõtet soovida, unistada.

1. märtsil on Riigikogu valimised ja paljud artistid on poliitiku karjääri kasuks otsustanud. Kas teil pole plaanis riigikogusse kandideerida?

Minul ei ole plaani ega ambitsiooni kandideerida, sest olen piisavalt teadlik, et mitte võtta vastutust teiste inimeste eest ja olla kõige targem, et mina tean kuidas inimesed elama peavad. Olen võibolla liiga rumal ja kaastundlik sellisteks otsusteks. See ei tähenda, et ma ei ütleks välja seda mida mõtlen või millest unistan.

Mis aitaks eesti keelel ja kultuuril püsima jääda?

Eesti keelse muusika esitamisest raadiotes olen aastaid rääkinud, kirjutanud ja midagi on hakanud muutuma vaatamata sellele, et ma ühtegi erakonda ei kuulu. Mul on sellest väga hea meel ja usun, et seda saab tasapisi veelgi parandada.

Millal ja kus võib teid selle aasta esimeses pooles esinemas näha?
23.02 oleme Kundas, 6.03 Rakvere teatris, 7.03 Sakus, 13.03 Amigos, 14.03 Tsirguliinas. Need on avalikud esinemised kuhu võin kutsuda. Aga kõige parem oleks jälgida reklaame.

Kas sooviksite midagi ka südamelt ära öelda?

Enne valimisi kordan üle, et palun minge valima, sest kui teie ei vali siis valivad teie eest teised. Sama käib ka laste saamise kohta.

 

Vaata ka:
Karl Madis Ohmygossip.ee’le: Meil on vaja seadust eestikeelse muusika kaitseks

“Meil on vaja seadust eestikeelse muusika kaitseks, et meie raadiod ei saaks meie maksumaksja rahaga edastada nii palju võõrkeelset muusikat. Prantsusmaal on seadus,et 80 % raadiotes mängitavast muusikast peab olema prantsuskeelne. Meil on soovitus, et 20% võiks olla eestikeelne muusika, aga tegelikult ei täideta isegi seda ja lastakse 11% eestikeelset või eesti autorite loomingut,” räägib Karl Madis Ohmygossip.ee’le.

Karl Madis Ohmygossip.ee’le: Kodumaist muusikat kuuleb vähe
“Südamel on ikkagi veel see, et meie kodumaist muusikat kuuleb vähe. Kuigi mingi muutus on tasapisi tekkinud, mille üle on suur heameel, ei jõua see siiski veel teiste rahvusriikide tasemele nagu Soome, Rootsi, Itaalia, Hispaania, Prantsusmaa jne. Loodan, et Riigikogu töötab meie kultuuri kaitseks vastavad seadused ja võtab need ka vastu. Ei näe põhjust, miks ei peaks,” räägib tuntud muusik Karl Madis Ohmygossip.ee’le.