Miljardärist investor George Soros teatas eelmisel nädalal Davosi majandusfoorumil, et loobub oma perekonna investeerimisfondide juhtimisest, kirjutab Management Today, vahendab Postimees.

Klientide raha haldamisest loobus praeguseks 84-aastane Soros juba 2011. aastal. “Ma olen ka mitmeid kordi varem teatanud erru minekust, kuid seekordne otsus on lõplik,” ütles ta Davosis peetud pidulikul õhtusöögil. “Ma pühendan kogu oma energia poliitilisele filantroopiale ning need kaks tegevust ei ole ühilduvad.”

Soros pani aluse oma kuulsusele 1992. aastal, mil teenis inglise naela devalveerimisele panustamisega umbkaudu miljard dollarit. Tema varanduse väärtus on tänaseks kasvanud Bloombergi andmetel 26 miljardi dollarini.

 

Loe ka:
George Soros: Euroopa Liit ei jää püsima ilma kaugele ulatuvate reformideta
Kreeka teine abipakett, eurotsooni võlakriisi epitsenter ja äsjane likviidsusprogramm ei ole lahendanud eurotsooni võlakriisi ning Euroopa Liit ei jää püsima ilma kaugele ulatuvate reformideta, kirjutab Soros Fund Managementi juhatuse esimees George Soros Financial Times’is.

George Soros soovitab valmistuda euroala riikide maksejõuetusteks

Poliitikud peaks valmistuma Kreeka, Portugali ning võibolla ka Iirimaa maksejõuetuks muutumiseks ja euroalast lahkumiseks ning moodustama Euroopa ühise rahandusministeeriumi, arvab miljardärist investor George Soros.