“Meil on vaja seadust eestikeelse muusika kaitseks, et meie raadiod ei saaks meie maksumaksja rahaga edastada nii palju võõrkeelset muusikat. Prantsusmaal on seadus,et 80 % raadiotes mängitavast muusikast peab olema prantsuskeelne. Meil on soovitus, et 20% võiks olla eestikeelne muusika, aga tegelikult ei täideta isegi seda ja lastakse 11% eestikeelset või eesti autorite loomingut,” räägib Karl Madis Ohmygossip.ee’le.

Karl Madis, kas pooldate avalikku alkoholi tarbimist?
Alkoholi tarbimine on seotud kultuuriga. Nagu on öeldud – viin on tarkade jook – ja sellega peaks olema kõik öeldud. Vahet pole, kus seda tarbitakse. Lõunapoolsetes maades tarbitakse iga päev ja see on nende kultuuri osa, aga seal ei näe kedagi tänaval tuigerdamas ega lällamas. Meil on selleni veel pikk maa areneda.

Millistes seadustes tuleks teie meelest muudatusi teha?

Ma pigem ütleks, milliseid seadusi meile on juurde vaja. Meil on vaja seadust eestikeelse muusika kaitseks, et meie raadiod ei saaks meie maksumaksja rahaga edastada nii palju võõrkeelset muusikat. Prantsusmaal on seadus,et 80 % raadiotes mängitavast muusikast peab olema prantsuskeelne. Meil on soovitus, et 20% võiks olla eestikeelne muusika, aga tegelikult ei täideta isegi seda ja lastakse 11% eestikeelset või eesti autorite loomingut. Seda seadust oleks väga väga vaja, et ei tekiks enam küsimust, miks noored laulavad nii palju inglise keeles.

Millised toidud teie meelest paksusks teevad/ebatervislikud on, on teil mõni nõrkus, püüate neid vältida?

Ma ei ole spetsialist, aga mu hea sõber hakkas Soomes toituma ainult öko toidust ja kilod kadusid mitte midagi muutmata iseenesest. Toidu suhtes mul nõrkusi pole, aga joogi suhtes on küll. Armastan väga vett.

Kas pooldate elu maal või linnas? Miks?

Siin pole kahtlustki, et pooldan elu maal. Mõtlen tihti, kui palju aega peab linnainimene oma elust raiskama ummikutes istudes või fooride punases laines sõites. Kahju hakkab oma elust.

Mida arvate geide abielust?
Arvan, et mina pole Jumal, kellel on õigus otsustada ja vastutada teiste inimeste elu ja õnne üle. Poliitikutel on meeletu vastutus, kui nad seda teevad. Tihti ei saa nad enda eestki vastutatud, kuigi teiste eest teevad seda igapäevaselt.

Kuidas möödusid teie suvekuud, mida põnevat tegite?

Suvi oli ilus ja meeletult töine. Suvi on läbi, aga töö ja kiirus kestavad aasta lõpuni.

Millised on plaanid lähemal ajal ja aasta lõpuks?

Kuna mul täitub vähem kui nädala pärast 55. eluaasta, siis on plaan tulla Karavaniga välja jõulutuurile Karavani jõululauludega erinevates kirikutes. Külalistena on kaasas ka Uku Suviste ja Getter Jaani.

Kas sooviksite midagi ka südamelt ära öelda?

Südamel on väga valusalt sõda Ukrainas ja ka see, et on tendents Eestis nüüd jälle rääkida uhkusega vene keeles, kuigi eesti keel on suus. Justkui sõda oleks midagi positiivset või nagu oleks sellel seltskonnal vabastajaid oodata.