“Raha ei oma minu jaoks küll elulist tähtsust, kuigi kallineva elutempo juures on raske ära elada. Korraldan juba viiendat hooaega Pärnu Kirjandusõhtuid js teen seda omast ajast ja täiesti tasuta. See oleks justkui minu hingeasi või kutsumus. Ise kirjanikuna tean, et iga looming vajab reklaami,” räägib Margit Peterson Ohmygossip.ee’le.

Mis on väärtuslikuim õpetus, mida kodust kaasa saite ning ka oma lastele edasi annate?
Ema kasvatas meid rangelt aga õiglaselt. Olen kodust saanud kaasa ka viisakusreeglid, mida kasutan iga päev. Ei mõista mina inimesi kellel oleks justkui raske kasvõi tere vastu ütelda!

Ei ole ühest õpetust, kuidas lapsi kasvatada. Millised on teie pere reeglid ja õpetused, piirid ja piirangud?

Minu lapsed on tänaseks täiskasvanud, noorem neist teenib aega Tapal sõjaväes. Loodan, et temast saab mees, kes õpib enda järel ka koristama. Praegusel hetkel on vanem poeg, kes saatuse tahtel on kodune, see kes kodu korras hoiab. Eks kasvatus algab kodust ja laps on teadagi kodu peegel. Olen ise korralikus peres kasvanud ja arvamusel, et kodu peab olema koht kuhu tahad tulla, seega jätaks peod koduseintest kaugemale. Sama olen süstinud ka lastesse. Samas on kurb, et tänapäeval kasvataks justkui noorsoopolitsei lapsi. Eredalt on veel silme ees pilt, kui üks poegadest kunagi koolist tulles viskas lauale sedeli noorsoopolitsei telefoninumbriga ja uhkeldas, et niikui mina teda noomin või karistan, helistab poliseisse. Kurb on selline asi. Olen vestelnud ka teiste lapsevanematega ja nende võsukesed on samuti tegutsenud. Kas see on õige, et noosoopolitsei teeb koolides lasetle ajupesu? Kas tänapäeval pole vanematel õigust lapsi kodus isegi enam noomida?

Tänapäeva elu pöörleb paljuski raha ümber. Ent parimad asjad öeldakse, on siin maailmas tasuta. Mis on need parimad asjad, tegemised, olemised teie jaoks, mis on tasuta ja asendamatud?

Raha ei oma minu jaoks küll elulist tähtsust, kuigi kallineva elutempo juures on raske ära elada. Korraldan juba viiendat hooaega Pärnu Kirjandusõhtuid js teen seda omast ajast ja täiesti tasuta. See oleks justkui minu hingeasi või kutsumus. Ise kirjanikuna tean, et iga looming vajab reklaami ja Pärnus toimub kirjandusega seostavaid õhtuid väga vähe. Ka töötan ma isikliku abistajana, mille eest saan 2 korda aastas palka ja palganumbrit siin nimetada oleks patt. Aga mu töö ja hoolealune mulle väga sobivad, seega saan ütelda, et ajan õiget asja. Raha pärast ei jää elu pooleli, lihtsalt tuleb arvestada rohkem ja tunda elust rõõmu, sest see ei ole nii must ja masendav nagu paljudele tundub. Mina näiteks ei ole kunagi põdenud masendust ega deprssiooni.

Kui palju teie oma toitumist järgite.. kas loete kaloreid, ostate toitu ökopoest, püüate jälgida, mis tervislik mis mitte? Milliseid toite peate ebatervislikeks?
Juba kevadest saati järgin oma toidusedelit. Olen pool aeg elust olnud ülekaaluline ja mitte midagi pole tegemata jäänud, seega kaal pole elu seganud. Aga olles just mitte enam kõige nooremas nooruses ja ülekaaluline, sunnib elu ennast ise muutma. Olen loobunud valgest jahust magusat tarbin vähe ja tänaseks on juur- ja puuviljad leidnud minu toidusedelis auväärsema koha. Iga asi omal ajal! Sügistervitused ja lõputud kallid Margitilt!

Loe ka:
Margit Peterson Ohmygossip.ee’le: Kodutunde tekitab hubasus
“Olen üdini nii nimetatud antiikinimene ja sellepärast minu suhe taaskasutuses olevate esemetega on lausa kuum. Ei aja mina taga ei kulda ega karda, pigem kasutan näiteks kasvõi iga lõngajupi ära, luues sellest kunsti,” räägib poetess ja kirjanik Margit Peterson Ohmygossip.ee’le

Margit Peterson Ohmygossip.ee’le: Juba 10. aastat elan linnas, sest maal ei ole mul midagi teha
“Suve kõige ehedam sündmus leidis aset 9. augustil Võtikvere raamatukülas, kus esitlesin ka oma esikromaani “Segavereline”, mis poes osutus nii edukaks, et päev enne kuuseks saamist saatis kirjastus selle kordustrükki,” räägib poetess ja kirjanik Margit Peterson Ohmygossip.ee’le.

Margit Peterson räägib Ohmygossip.ee’le debüütromaanist “Segavereline” ning uuest huvitavast nõiaromaanist
Kirjanik Margit Peterson räägib Ohmygossip.ee’le oma tegemistest-toimetustest, äsaja ilmunud romaanist “Segavereline” ning juba toimetamises olevast romaanist “Rist Teel”. “See on nn nõiaromaan, kus kasutan oma teadmisi ja praktikat. Lisaks enda teadmistele põimisin raamatusse tuntud nõia Riho Ammeri teadmisi, keda ennast küll enam meie hulgas ei ole, kuid viisin romaani näol täide meie ühise unistuse, jagada rahvale ravimeetode.”