Paljud juba teavad, et karulauk on mulle üks südamelähedasemaid taimi. Nüüd on ta nina mulla alt juba välja pistnud ja kasvab kiiresti. Soovitan väga väga tarvitada teda toiduks, eriti sobilik on ta praegusesse paastuaega. Karulauk on üks parimaid organismipuhastajaid, aitab välja viia kõik ebavajaliku, mis on kogunenud talvel, kirjutab Mari Metsallik oma FB blogis Metshaldja päevik.

Karulauk puhastab keha väga hästi parasiitidest ning on suurepärane soolestikupuhastaja, eemaldades kehast ussid ning on parimaks ravimiks liigse pärmseene puhul. Parasiidid on paljude haiguste põhjuseks meie kehas, kuna neil on teadvus, mõjutavad parasiidid isegi meie mõtlemist ning toovad meisse võõraid uskumusi, mida peame enda omadeks ja mis piiravad meid. Samamoodi toovad ka piiravad uskumused meie kehasse parasiite juurde, sest parasiidid ei saa elada seal, kus pole neid toitvaid mõttemustreid.

Karulauk sisaldab palju eeterlikke õlisid, mis toidavad meie keha kõrvalt ka meie hinge. Eeterlik õli on hea infosalvesti, seega kui karulaugust tehtud toitu enne söömist õnnistada, salvestavad eeterlikud õlid need head soovid ning viivad need otse kehasse, kus need avaldavad väga tervendavat mõju. Eeterlikele õlidele võib anda ka käskluse puhastada mingit teatud organit ja organite ümber olevaid energiavälju. Karulaugul on väga suur hulk raviomadusi. Kunagi usuti, et karulauguga on võimalik peletada kurje vaime ja niisamuti on karulaugul vägi eemaldada inimesest negatiivsed mõtted ja tõrjuda eemale välisest keskkonnast meisse tunginud halvad energiad. Ta on nagu sisemine kaitse negatiivsuse eest, mis oma ülitugeva väega viskab meist välja halva ega lase tumedatel energiatel meisse tungida. Lisaks ülimale puhastavale jõule on karulauk üks parimatest vitamiiniallikatest, sisaldades vitamiine rohkem kui enamus tsitruselisi. Rääkimata mineraalainetest, mida karulaugus on külluslikult. Karulaugus on külluslikult väävliühendeid, mis on ühed ilu allikad juustele ja nahale. Lisaks on karulauk väga hea klorofülliallikas, aidates kehal omastada päikeselt saadud vitamiine. Karulauk on rikkalik booriallikas, D-vitamiin ei imendu päikesest ilma boorita, seega suurepärane tarbida kevadel enne päevitama hakkamist. Looja pole karulauku sättinud kevadesse mitte ainult tema imeliste puhastavate omaduste tõttu, vaid ka sellepärast, et karulaugu söömine valmistab keha ette võtma suvel toitu otse päikeselt.

Muide, kui karulauk õitsema hakkab ehk kogu taime vägi läheb lehest õide, proovige kasutada karulauguõisi toiduks. Need on magusa maitsega ning nendest saab valmistada samasuguse salati nagu lehtedestki. Kõige lihtsam viis salatit teha on hakkida karulaugulehed, segada tükeldatud pehme avokaadoga ning sidrunimahlaga ning nautida.

Kes paastuajal toitu ei tarbi, võiks minna lihtsalt karulaugu juurde ja hingata sisse tema eeterlikke õlisid, mis hõljuvad õhus. Ka nii saab võtta osa karulaugu tervendavatest ja puhastavatest omadustest.