Peale talvist pakast või palavat ning juukseid kuivatavat suve vajavad meie kõigi juuksed korraliku vitamiinisüsti! Toome välja mõned lihtsad juuksemaskid, mida annab valmistada kodustest vahenditest.

  • Majoneesimask juustele

Majoneesimask on üks lihtsamaid, ent tõhusamaid juuksepalsameid, mis sobib hästi kuivadele juustele. Võite kasutada tervisekauplusest ostetud orgaanilist majoneesi või valmistada selle ise. Majonees toidab juukseid muna, taimeõli, äädika ja sidrunimahlaga. Soovi korral võite enne juustesse määrimist lisada paar tilka salvei, rosmariini ja tüümiani eeterlikku õli.

2 munarebu

1 tass (235ml) rapsi- või oliiviõli

¼ tl (1ml) kuiva sinepit

½ tl (2,5ml) meresoola

½ tl (2,5ml) õunaäädikat või sidrunimahla

½ tl (2,5ml) tuhksuhkrut

1 ½ spl (23ml) + 1tl (5ml) õunaäädikat

2spl (30ml) sidrunimahla

Kogus: 1 kasutamiskord

Valmistamine ja kasutamine:

Jätke munarebud ja õli seisma, kuni need on toatemperatuuril. Vispeldage munarebusid niikaua, kuni need on sidrunikarva. Lisage segades sinep meresool, ½ tl õunaäädikat ja tuhksuhkrut. Seejärel lisage aeglaselt segades pool rapsi- või oliiviõli kogusest. Segu hakkab paksenema ja emulgeeruma. Segage eraldi kausis õunaäädikas sidrunimahlaga. Valage sidrunimahlasegu vaheldumisi  rapsi- või oliiviõli jääkidega majoneesisegusse ning vispeldage iga lisamise järel. Tehke seda niikaua, kuni koostisained on korralikult segatud ja moodustub paks majonees. Masseerige majoneesi julgelt juustesse. Pange kilemüts pähe, jätke mask 15 kuni 30 minutiks toimima. Seejärel peske šampooniga, loputage ja töödelge mõne aromaatse eeterliku õli loputusvedelikuga.

Peale niisutavat banaani maski, mis ei niisutanud, otsustasin proovida majoneesimaski, mis peaks samuti niisutama. Ma ei teinud majoneesi ise vaid ostsin poest Hellmansi majoneesi ning masseerisin selle juustesse ning panin pähe kilemütsi. Hoidsin 30 minutit ning seejärel pesin šampooniga. Juuksed olid pärast seda pehmed ja siledad. Majoneesimask tõesti toimib, jäin väga rahule.

  • Sibulamask hõrenevatele juustele

Purusta kaks suurt sibulat saumikseriga. Kanna saadud segu märgadele juustele, määri peanahale ning hoia maski 20-30 minutit kilemütsi või rätiku all. Seda segu võid panna ka pesemata juustele, sest nagunii pead pärast pead pesema 3-5 korda, et sibulalõhnast lahti saada.
Läiget andev juuksemask

Sega 1spl riitsinus- või oliivõli, 1 munakollane, 1spl mett, 1 tl sidrunimahla korralikult ühtlaseks massiks ja määri pähe. Hoia räti või mütsi all 20-30 minutit. Kõige efektiivsem on maski teha saunas.

Peale läiget andvat loputusvedelikku proovisin ka läiget andvat juuksemaski. Hoidsin maski peas 30 minutit ning seejärel pesin šampooni ja palsamiga. Lasin juustel loomulikult kuivada. Juuksed olid pärast seda maski väga siidised ning tõi minu loomuliku punaka läike rohkem esile.

  • Munamask igat tüüpi juustele

Täiesti hädavajalik juuksehooldusvahend, sest munas on rohkelt juuste peamist toitainet proteiine. Sega kaks muna klaasitäie sooja veega, klopi segamini, masseeri segu märgadesse juustesse, hoia peas 5-10 minutit. Loputa maha leige või koguni jaheda veega. NB! Kui loputad kuuma veega, tõmbub muna tükki ja maski on juustest võimatu välja pesta!
Toitemask mereveest kahjustatud juustele

Sega poole avokaado sisu 2 dl ökopoest ostetud või omatehtud majoneesiga. (Eriti kuivade juuste puhul lisa veel 1 tl oliiviõli.) Masseeri saadud segu rätikukuivadesse juustesse, kata juuksed toidukile või kilekotiga ning mässi pähe veel paks käterätik. Hoia peas 20 minutit, loputa maha rohke toasooja veega.

  • Toitemask mereveest kahjustatud juustele

Sega poole avokaado sisu 2 dl ökopoest ostetud või omatehtud majoneesiga. (Eriti kuivade juuste puhul lisa veel 1 tl oliiviõli.) Masseeri saadud segu rätikukuivadesse juustesse, kata juuksed toidukile või kilekotiga ning mässi pähe veel paks käterätik. Hoia peas 20 minutit, loputa maha rohke toasooja veega.

 

Head katsetamist!